LEVENSBOEK

Bij het ouder worden vervagen de herinneringen. Het is daarom goed deze, vanuit uw eigen perspectief, weer tot leven te brengen. Herinneringen en levensverhalen verbinden mensen met elkaar, helpen om zin te geven aan het leven en spelen een rol bij de identiteitsvorming. Een levensboek kan daarbij helpen.

Levensboek

UW GESCHIEDENIS KOMT TOT LEVEN

Een levensboek is als een reis door de tijd langs belangrijke plaatsen en momenten uit uw leven: uw geboortehuis, gezinsleden, de schooltijd, vakanties, de plek waar u als gezin een fijne tijd heeft beleefd of de plek waar u jarenlang heeft gewerkt. Geschiedenissen komen weer tot leven. U zult merken dat het fijn is als er naar uw verhaal wordt geluisterd en u er samen met iemand anders over kunt praten.

 

Het leven van mensen kent hoogte- en dieptepunten. Wat ons betreft, mag er voor beide aandacht zijn. Een levensboek maken confronteert soms ook met verzwegen geschiedenissen, verdrietige, soms traumatische gebeurtenissen. Dat is soms lastig en kan verdriet met zich meebrengen, maar alles is beter dan te zwijgen en u alleen te laten met uw levensverhaal.

WAT KOMT ER ALLEMAAL IN UW LEVENSBOEK?

Door het maken van een levensboek kunnen wij samen met u de hoogtepunten en minder mooie momenten uit uw leven vastleggen. Dat kan met behulp van teksten, foto’s, uw stamboom of andere voor u belangrijke documenten en afbeeldingen. Wij verzamelen deze beelden en verhalen en brengen die samen in een mooi en overzichtelijk boekwerk, geheel naar uw wens. Uiteraard bepaalt u zelf wat er wel en niet in uw levensboek komt. Het bekijken van het levensboek geeft gespreksstof bij bezoek en laat zien hoe waardevol uw hele leven is geweest.

NEEM CONTACT OP VOOR EEN GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK
Ontdek de mogelijkheden om uw levensverhaal te vertellen!

CONTACT